O nama

FK “Mondial” osnovan je pod imenom KMF (klub malog fudbala) ‘’Mondial’’ 2000. godine kao jedna od prvih škola fudbala koja okuplja i edukuje decu uzrasta od 5 do 12 godina.

Zajedno sa ŠF ‘’Rojal’’ i ŠF ‘’Best Club’’ 2001. godine osnovali smo mini-maxi ligu, kojoj su se iste godine priključili i FK ‘’Partizan”, OFK ‘’Beograd’’, FK‘’Resnik’’ i drugi.

Prilagođavajući se novom zakonu o sportu, klub je na osnivačkoj skupštini 2012. Godine promenio ime u FK “Mondial” i usvojio novi statut (pogledaj ovde).

Imperativ u radu su nam dečiji osmesi, druženje i igra kroz koje razvijamo psiho-socijalne, motoričke i specifično tehničke sposobnosti dece.

Po formi, deo smo bazičnog sporta, u kome se ne vrši selektiranje, pa svako dete, posedovalo ono vrhunske predispozicije ili ne može neometano da se razvija pod stručnim nadzorom trenera, profesora fizičke kulture sa uefa trenerskim licencama.

Pored stručno-pedagoškog rada usmerenog na redovne treninge, kao klub težimo da deci omogućimo radost druženja sa vršnjacima iz zemlje i inostranstva, kroz nastupe u okviru mini-maxi, fer plej i fsb fudbalskih liga, stalnog učešće na letnjim i zimskim kampovima, domaćim i inostranim fudbalskim turnirima.

Trenutno, u našoj školi kroz fudbalsku igru sazreva i edukuje se oko 90 dečaka i devojčica na tiri lokacije.

U decembru 2010. godine proslavili smo deset godina rada. Tom prilikom organizovano je okupljanje svih bivših i sadašnjih članova kluba i kroz igru i pesmu proslavljen je ovaj skromni jubilej.