FK "Mondial" osnovan je pod imenom KMF (klub malog fudbala) "Mondial" 2000. godine kao jedna od prvih škola fudbala koja okuplja i edukuje decu uzrasta od 5 do 12 godina.

Zajedno sa ŠF "Rojal" i ŠF "Best Club" 2001. godine osnovali smo mini-maxi ligu, kojoj su se iste godine priključili i FK "Partizan", OFK "Beograd", FK"Resnik" i drugi.

Prilagođavajući se novom zakonu o sportu, klub je na osnivačkoj skupštini 2012. Godine promenio ime u FK "Mondial" i usvojio novi statut (pogledaj ovde).

Imperativ u radu su nam dečiji osmesi, druženje i igra kroz koje razvijamo psiho-socijalne, motoričke i specifično tehničke sposobnosti dece.

Po formi, deo smo bazičnog sporta, u kome se ne vrši selektiranje, pa svako dete, posedovalo ono vrhunske predispozicije ili ne može neometano da se razvija pod stručnim nadzorom trenera, profesora fizičke kulture sa uefa trenerskim licencama.

Pored stručno-pedagoškog rada usmerenog na redovne treninge, kao klub težimo da deci omogućimo radost druženja sa vršnjacima iz zemlje i inostranstva, kroz nastupe u okviru mini-maxi, fer plej i fsb fudbalskih liga, stalnog učešće na letnjim i zimskim kampovima, domaćim i inostranim fudbalskim turnirima.

Trenutno, u našoj školi kroz fudbalsku igru sazreva i edukuje se oko 90 dečaka i devojčica na tiri lokacije.

U decembru 2010. godine proslavili smo deset godina rada. Tom prilikom organizovano je okupljanje svih bivših i sadašnjih članova kluba i kroz igru i pesmu proslavljen je ovaj skromni jubilej.HIMNA MONDIALA

MONDIAL

Jedan, dva, tri,
Da trčimo znamo mi.
Hajde druže gde i svi,
U Mondial klub idemo mi.
Gledaj pravo gde je go,
Da pevamo živeo!

Dodaj loptu meni ti,
Šampioni bićemo mi.
Stativa se od nas plaši,
Hajde sudijo samo maši.
Navijamo u sav glas,
Mondial je pravi as.

Treneri nas bodre i vode,
Od pobede do pobede.
Svaki nam je udarac jak,
Jer pažljivo gledamo Srkijev znak.
Stopalo je glavni deo,
Samo naš je teren ceo!

Primi, dodaj, traži druga,
Sa fudbalom nikad tuga.
Navijamo svi u glas,
Mondial je tu za vas.
Trener Marko lopte sprema,
Sa vežbama šale nema.

Levo, desno, gore, dole,
Sva deca loptu vole.
Sa tribina masa kliče,
Navija i glasno viče.
Napred beli, napred plavi,
Mondial je šampion pravi.

Đokić Aleksa