FK ''Mondial'' je kao Klub malog fudbala počeo sa radom 19.09.2000. godine, sa 43 dečaka 1989. i 1990. godišta u balonu ''Balašević'' u Rakovici.
Tad su treneri u školi fudbala bili Igor i Vlada Janković i Goran Krsmanović.

Od osnivanja 2000. godine pa do danas kroz školu fudbala ''Mondial'' je prošlo oko 1000 dečaka i devojčica uzrasta od 5 do 12 godina. Oni se sada nalaze u mlađim i seniorskim selekcijama mnogih klubova Srbije (Jojić Miloš 1992. godište FK ''Partizan'' Beograd, Petar Golubović 1994. godište OFK ''Beograd'' Beograd, Velimir Đurovć i Dimić Stefan FK ''Rad'' Beograd...) i inostranstva (Jevrem Kosnić FK ''Inter'' Milano). Pojedinci su bili ili su članovi reprezentativnih selekcija, kao što Miloš Jojić i Jovan Krneta.

FK ''Mondial'' je jedan od osnivača Dečije fudbalske asocijacije i Mini maksi lige.

Kroz školu fudbala je pored navedenog broja dece prošlo i dosta trenera, profesora sporta i fizičke kulture sa UEFA trenerskim licencama koji se i dalje bave trenerskim poslom među kojima su: Vlada Janković, bio kondicioni trener u Dinamu iz Kijeva sada trener u FK ''Čukarički'' Beograd, Miloš Velebit, bio pomoćni trener u Banatu iz Banatskog Dvora sada Instruktor FSS za Zpadnu Srbiju, Vlada Urošević, bio kondicioni trener u Čukaričkom iz Beograda sada kondicioni trener FK ''Teleoptik'', Dejan Grujić bio trener i koordinator mlađih selekcija Kambodže sada trener mlađih selekicija prvoligaša iz Bahreina ili su sportski radnici u institucijama FS Srbije (Igor Janković direktor sektora za bazični fudbal) i Dečije fudbalske asocijacije (Srđan Milić generalni sekretar 2009. – 2010.).

Kroz tri nedeljna treninga i aktivno učešće u mikro, mini, midi, maksi i mega ligama u školi se radi na razvoju psihosocijalnih, motoričkih i specifično tehničkih sposobnosti dece.

Najtalentovanijim dečacima i devojčicama omogućujemo učešće na zimskim i letnjim kampovima i domaćim i inostranim turnirima na kojima kroz radost druženja stiču neophodna iskustva koja će im pomoći u daljem bavljenju sportom.

Naš imperativ u radu su dečiji osmesi, druženje i igra kroz slogan ''Igraj fudbal - budi srećan'', i želja da, kroz obaveze treninga, steknu sportske navike koje će koristiti čitavog života i stasati u mlade zdrave ljude pravilnih pogleda na život.

HIMNA MONDIALA

MONDIAL

Jedan, dva, tri,
Da trčimo znamo mi.
Hajde druže gde i svi,
U Mondial klub idemo mi.
Gledaj pravo gde je go,
Da pevamo živeo!

Dodaj loptu meni ti,
Šampioni bićemo mi.
Stativa se od nas plaši,
Hajde sudijo samo maši.
Navijamo u sav glas,
Mondial je pravi as.

Treneri nas bodre i vode,
Od pobede do pobede.
Svaki nam je udarac jak,
Jer pažljivo gledamo Srkijev znak.
Stopalo je glavni deo,
Samo naš je teren ceo!

Primi, dodaj, traži druga,
Sa fudbalom nikad tuga.
Navijamo svi u glas,
Mondial je tu za vas.
Trener Marko lopte sprema,
Sa vežbama šale nema.

Levo, desno, gore, dole,
Sva deca loptu vole.
Sa tribina masa kliče,
Navija i glasno viče.
Napred beli, napred plavi,
Mondial je šampion pravi.

Đokić Aleksa