Škola fudbala

FK ''Mondial'' je kao Klub malog fudbala počeo sa radom 19.09.2000. godine, sa 43 dečaka 1989. i 1990. godišta u balonu ''Balašević'' u Rakovici.
Tad su treneri u školi fudbala bili Igor i Vlada Janković i Goran Krsmanović.

Od osnivanja 2000. godine pa do danas kroz školu fudbala ''Mondial'' je prošlo oko 1000 dečaka i devojčica uzrasta od 5 do 12 godina. Oni se sada nalaze u mlađim i seniorskim selekcijama mnogih klubova Srbije (Jojić Miloš 1992. godište FK ''Partizan'' Beograd, Petar Golubović 1994. godište OFK ''Beograd'' Beograd, Velimir Đurovć i Dimić Stefan FK ''Rad'' Beograd...) i inostranstva (Jevrem Kosnić FK ''Inter'' Milano). Pojedinci su bili ili su članovi reprezentativnih selekcija, kao što Miloš Jojić i Jovan Krneta.

FK ''Mondial'' je jedan od osnivača Dečije fudbalske asocijacije i Mini maksi lige.

Kroz školu fudbala je pored navedenog broja dece prošlo i dosta trenera, profesora sporta i fizičke kulture sa UEFA trenerskim licencama koji se i dalje bave trenerskim poslom među kojima su: Vlada Janković, bio kondicioni trener u Dinamu iz Kijeva sada trener u FK ''Čukarički'' Beograd, Miloš Velebit, bio pomoćni trener u Banatu iz Banatskog Dvora sada Instruktor FSS za Zpadnu Srbiju, Vlada Urošević, bio kondicioni trener u Čukaričkom iz Beograda sada kondicioni trener FK ''Teleoptik'', Dejan Grujić bio trener i koordinator mlađih selekcija Kambodže sada trener mlađih selekicija prvoligaša iz Bahreina ili su sportski radnici u institucijama FS Srbije (Igor Janković direktor sektora za bazični fudbal) i Dečije fudbalske asocijacije (Srđan Milić generalni sekretar 2009. – 2010.).

Kroz tri nedeljna treninga i aktivno učešće u mikro, mini, midi, maksi i mega ligama u školi se radi na razvoju psihosocijalnih, motoričkih i specifično tehničkih sposobnosti dece.

Najtalentovanijim dečacima i devojčicama omogućujemo učešće na zimskim i letnjim kampovima i domaćim i inostranim turnirima na kojima kroz radost druženja stiču neophodna iskustva koja će im pomoći u daljem bavljenju sportom.

Naš imperativ u radu su dečiji osmesi, druženje i igra kroz slogan ''Igraj fudbal - budi srećan'', i želja da, kroz obaveze treninga, steknu sportske navike koje će koristiti čitavog života i stasati u mlade zdrave ljude pravilnih pogleda na život.